Connect with us

Πολιτισμός

Οι δράσεις του ΔΗΠΕΘΕ και της Δημοτικής Πινακοθήκης για τα 100 χρόνια του Παναιτωλικού

Published

on

Συνέντευξη τύπου παραχωρήθηκε πριν λίγο για την παρουσίαση των σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων που αναλαμβάνει ο Δήμος Αγρινίου, μέσω του ΔΗΠΕΘΕ και της Δημοτικής Πινακοθήκης σε συνεργασία με την ΠΑΕ Παναιτωλικός για τα 100 χρόνια του ιστορικού Συλλόγου.

Την συνέντευξη παραχώρησαν ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Λευτέρης Γιοβανίδης , Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Πινακοθήκης Χρ. Γαρουφαλής και το μέλος της διοίκησης της ΠΑΕ Παναιτωλικός Σπ. Φλώρος.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων που στοχεύουν στην ανάδειξη της ιστορικής μνήμης και της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, ενισχύοντας παράλληλα τη συμμετοχή των πολιτών και ιδιαίτερα της νεότερης γενιάς.

Ένα θεατρικό έργο και μια σημαντική εικαστική έκθεση αποτελούν τις δυο δράσεις που σύμφωνα με τον κ. Παπαναστασίου εστιάζουν στο βαθύ κοινωνικό και πολιτιστικό αποτύπωμα του Παναιτωλικού.
Συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ελιά – Καπνός – Παναιτωλικός» που αυτήν την περίοδο είναι στις πρόβες , καθώς και η έκθεση «Ελαίας και Καπνού Εγκώμιον» που εγκαινιάζεται στις 2 Απριλίου. Η θεατρική παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Τελευταία άρθρα

Δημοφιλή