Θερμής υποδοχής έτυχε στο Αγρίνιο ο Πέτρος Μπελέρης, γιος του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ και εκλεγμένου Δήμαρχου Χειμάρρας Φρέντη Μπελέρη.
Ο Πέτρος Μπελέρης περιοδεύει ανά την Ελλάδα επιδιώκοντας να μεταφέρει το μήνυμα του του έγκλειστου στις αλβανικές φυλακές πατέρα του και επέλεξε να βρεθεί στο Αγρίνιο την ημέρα που εορτάζει τον Πολιούχο του Άγιο Χριστόφορο συμμετέχοντας στις λατρευτικές εκδηλώσεις.
Κληθείς να σχολιάσει την άποψη της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει πως η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ελληνική εθνική μειονότητα ως εργαλείο για μικροκομματικά οφέλη, ο Πέτρος Μπελέρης ανέφερε τα εξής:
«Αν δούμε λίγο ιστορικά πως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα τον τελευταίο χρόνο: ο πατέρας μου συνελήφθη δύο μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές, στην ουσία συνελήφθη όταν το καθεστώς Ράμα κατάλαβε ότι ο χρόνος του τελείωσε στην Χειμάρρα. Με έναν κινηματογραφικό τρόπο διέταξε την σύλληψή του πάτερα μου και έκτοτε δεν του έχει επιτραπεί η ορκωμοσία του. Παρόλο που έχουμε κάνει πάνω από εικοσιπέντε δίκες με θέμα την ορκωμοσία του, το αλβανικό καθεστώς χρησιμοποιώντας την αλβανική δικαιοσύνη δεν έχει επιτρέψει την ορκωμοσία του πατέρα μου. Όλα τα ελληνικά κόμματα και ιδιαίτερα η κυβέρνηση έχουν διεθνοποιήσει το θέμα εξαρχής, έχουν εγείρει αντιδράσεις και τα ερωτήματα πάνω από αυτή την υπόθεση. Νομίζω είναι ένα βαθιά ευρωπαϊκό θέμα και δεν μπορεί το 2024 να επιτρέψουμε σε καμία γωνιά την Ευρώπης να παραβιάζονται έτσι τα ανθρωπινά δικαιώματα πρωτίστως, αλλά και οι δημοκρατικές αρχές δευτερευόντως.